Daar dacht ik veel te makkelijk over: ‘ik zal waarschijnlijk zooltjes moeten kopen die mijn voeten corrigeren. Hopelijk zal daarna de pijn verdwijnen.’

Zooltjes tegen platvoeten koop je namelijk niet zomaar. Je maakt een afspraak met een podotherapeute en die bekijkt je voeten en maakt opnieuw een diagnose. En het was waar: ik heb platvoeten maar het was niet zó ernstig als ik dacht. Ik stond op een glazen plaat met daaronder een spiegel en zag dat niet mijn hele voet de grond raakte.  Er was iets van een voetholte te zien.

De podotherapeute zag ook nog dat mijn bekken wat scheef staat omdat mijn ene been korter is dan het andere. ‘Maar dat hoeft geen problemen te geven’, zei ze. Ik schrok er wel van. Mocht het zooltje niet de oplossing zijn om de pijn in de knie behandelen dan kunnen we altijd nog een been inkorten..

Twee weekjes wachten en de zooltjes zijn klaar. Ik heb ze vanmiddag opgehaald. Misschien ben ik naïef, maar ik had me erop verheugd ze direct in de loopschoenen te doen en een rondje te rennen om ze uit te proberen. Daar was geen sprake van! Ik moet er langzaam aan wennen. Elke dag een uurtje langer dragen in gewone schoenen en na twee weken mag ik er op gaan hardlopen. Ze zei nog wel dat de ene persoon er sneller aan went dan de andere en daar houd ik me aan vast. Ik ben namelijk zo’n persoon. Ik loop er een week op, zonder pijn en ga er daarna mee rennen.
En je zult zien: ik doe dan meteen 5 km zonder pijn! Naïef?

Nieuwe zooltjes voor in de hardloopschoen

 

Delen?
Twitter
Pinterest
Instagram
RSS

2 thoughts on “Door platvoeten pijn in knie, oplossing: zooltjes!

  1. Dat dacht ik 2 jaar terug ook. Mooi niet! Ik merkte het gelijk. Moet zeggen dat ik er nu wel profijt van heb hoor. Maar ik stopte de zooltjes ook in schoenen waar ze eigenlijk niet in konden en dat is niet slim. In mijn hardloopschoenen draag ik ze altijd. In mijn dagelijkse schoenen sla ik t wel eens over en dat voel ik meteen.
    Succes

  2. Dankje! Vandaag ben ik er na 3 dagen inlopen op gewone schoenen op gaan rennen en dat ging niet best. Ik moet vrees ik nog wat geduld hebben.
    Fijn te lezen dat ze uiteindelijk wel geholpen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *