Ik volg @eetschrijver op twitter en hij had me nieuwsgierig gemaakt naar dit antidieetboek zonder verboden maar wel met de belofte dat je kilo’s zou verliezen.

Als het geen dieetboek is, wat is het dan wel? Gerrit Jan Groothedde is tegen het volgen van een dieet, hij is voor het duurzaam veranderen van je eetgewoonten. En dat betekent dat je alles mag je eten. Nou ja, alles… geen voedsel uit pakjes met een lange ingrediëntenlijst. Eet vers spul, veel groenten, niet teveel pasta en aardappels en vooral: eet gevarieerd!

Hoe werkt het? Wil je veel afvallen, dan moet je eerst je lichaam resetten. Je kunt niet meer vertrouwen op signalen die je lichaam je geeft en dat moet worden rechtgezet. Dat werkt zo: Je schrijft twee weken alles op wat je eet. Alles wat je in die twee weken vijf keer of vaker hebt gegeten komt op de zwarte lijst. In de vier weken erna mag je die producten niet eten. En ook de producten waaraan geknutseld is zijn verboden. Na die vier weken is je lichaam gereset en kan het grote genieten van eten beginnen.

Eetschrijver heeft aan den lijve ondervonden dat het werkt. Hij kreeg er na een ongeluk een boel kilo’s bij en door de verandering van het voedingspatroon raakte hij er weer 30 kilo kwijt.

In zijn boek legt hij uit dat er flink wat schort aan de voorlichting die de overheid geeft over wat gezond voedsel is. Hij fulmineert tegen de groene en blauwe logo’s met vinkjes die op verschillende artikelen staan. Sinds afgelopen week staat hij daarin niet alleen. Ook de consumentenbond voert op dit moment actie tegen de misleidende vinkjes die de overheid heeft geïntroduceerd.

Het boek is vlot en met humor geschreven. Gerrit Jan spaart zichzelf niet en is eerlijk als hij  beschrijft hoe hij zichzelf voor de gek hield. Hij geeft geen recepten maar wel tips hoe je het best kunt variëren met de maaltijden. Niet vaker dan drie keer in de week dezelfde voedingsmiddelen, water uitgezonderd.
Het antidieetboek

Ik moet al sinds de kerst van een aantal kilo’s af die me dwars zitten. Ik gebruik geen suiker en eet niets uit pakjes. Ik ontbijt wél altijd met bessen, yoghurt en haverspul met pitjes. En eet elke middag op het werk een bak sla met paprika, tomaten en soms ter variatie bieten of pitten. Dus geen variatie en daar kan ik wat aan doen. Vanaf morgen gaat het roer om. Ik moet er wel de tijd voor nemen, meer voorbereiden. Eitje bakken ’s ochtends en misschien wat bonen koken voor de lunch de avond tevoren. Maar we gaan ervoor.

Auteur: Gerrit Jan Groothedde
Titel: Het antidieetboek – afvallen zonder kuren of andere fratsen volgens Eetschrijver
Uitgever: Spectrum
€ 17,50
Bestel bij Bol.com

E-book: € 11,99
Bestel bij Bol.com

Delen?
Twitter
Pinterest
Instagram
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *