Dit zou een stukje gaan worden over optimisme en hoop,

over het feit dat mijn knie weer helemaal in orde zou zijn, over het inschrijven voor de halve marathon in Amsterdam of Parijs en het stiekeme dromen over New York.

Helaas, weer heeft mijn knie me voor de gek gehouden. Afgelopen woensdag liep ik de 5 km fluitend. Ik dacht echt dat de blessure geschiedenis zou zijn. Vandaag zou ik 8 km doen, zonder pijn. Bij bijna 5 km ging het echter fout en moest ik 2 minuutjes wandelen vanwege mijn knie. Uiteindelijk heb ik met twee korte pauzes 6,5 km kunnen rennen. Een half jaar geleden zou ik daarvoor getekend hebben, maar nu niet meer, ik ben het zo langzamerhand wel zat.

Ook omdat het conditioneel verder zo goed gaat. Ik ga tweemaal per week naar de sportschool. Op dinsdag is het een Function Insane-les, een vreemde naam voor acht uiteenlopende oefeningen die je een minuut uitvoert met een halve minuut rust ertussen. Op vrijdag een lesje Body Pump. Oefenen met gewichten voor sterke benen, armen en romp.
En daarbij ren ik twee keer. Niet te lang natuurlijk, maar het gaat wel steeds harder. En ik ga het toch ook steeds leuker vinden.

Wat kan ik er nog aan doen om ervoor te zorgen dat ik binnen dit jaar toch een halve marathon kan rennen? Weer naar de fysiotherapeut? Of gewoon doorgaan op dezelfde voet en hopen voor het beste?
Ik neig naar de tweede optie. Omdat ik toch denk dat een-zere-knie-na-een-half-uur-rennen een luxeprobleem is. Er is groter leed op de wereld.
Net bij het uitlopen kwam ik het gezin tegen dat vorig jaar, precies in deze week een zoon verloor. Zomaar een ader geknapt in zijn hoofd, pas 19 jaar oud. Dat is pas erg. En al die vluchtelingen die op veel plekken niet welkom zijn. Dat is pas leed.

Ik realiseer me dat deze dingen helemaal niets met elkaar te maken. Als wereldleed altijd voor zou gaan zouden dokters en therapeuten geen klandizie hebben. Maar toch. Ik blijf nog even aanmodderen.

Even pauzeren tijdens rondje hadlopen

Delen?
Twitter
Pinterest
Instagram
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *