Rens Kroes heeft een nieuw kookboek geschreven: Powerfood, van Friesland naar New York.

Het zijn haar lievelingsrecepten meegenomen uit Friesland waar haar roots liggen en uit New York waar ze is gevormd. De recepten moeten ons healthy en happy maken. Doen ze dat?

Het boek ziet er net als het eerste deel mooi uit. Leuke foto’s, mooie opmaak, stevige pagina’s, goede inhoudsopgave. Ik mis wel een lintje, altijd fijn om bij kookboeken een lintje te kunnen gebruiken als bladwijzer. Nog fijner: twee lintjes voor als je meerdere gerechten kookt voor één maaltijd. En als ik het toch over missen heb: net als in deel één mist vaak de informatie voor hoeveel mensen het recept is. Moet ik nou twee of vijf bloemkolen halen voor vijf bloemkoolpizza’s? Dan maar geen pizza…

Het kookboek bevat veel gerechten met zoetigheid: ontbijten met wafels en poffertjes. en  acht sweets zoals vlaflip en aardappelbrownies. Rens Kroes gebruikt hierbij geen suiker maar bijvoorbeeld banaan, dadels of ahornsiroop. Dat vind ik een groot pluspunt. Omdat dit zoete spul niet echt aan mij besteed is heb ik ze niet uitgeprobeerd, maar de foto’s zien er erg smakelijk uit. Wat ik wél ga maken zijn de suikerloze pepernoten, maar ik wacht tot de goedheiligman in het land is.

Wel gegeten zijn bietenhumus en bietenchips. De humus is erg lekker maar de chips vallen tegen. Ligt dat aan het recept of heb ik gewoon iets fout gedaan? Ik denk het laatste. De chips waren niet knapperig en ook niet lekker. Eigenlijk heel vies.

Lekkere bietenhumus

Een aanrader zijn de geroosterde spruitjes met geitenkaas. Echt heerlijk! Net zoals de lasagnine, een lasagne met aubergine in plaats van deeg.
Er staat een groot aantal recepten in die ik de komende tijd ga uitproberen: de komkommersoep met courgette lijkt me erg lekker. Hetzelfde geldt voor de currypasta en de kip masala.

Weer een leuk kookboek met gezonde, niet te ingewikkelde recepten. Die Kroes kan er wat van.

Auteur: Rens Kroes
Titel: Powerfood, van Friesland naar New York
Uitgever: Spectrum
Slechts € 19,99!
Bestel bij Bol.com

 

 

Delen?
Twitter
Pinterest
Instagram
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *