Ja, ik had zo mijn vooroordelen. Rens Kroes, de zus van.

Het meisje van de klysma’s. Haar kookboek ‘Powerfood’ lag al een tijdje in de stationsbibliotheek maar ik liet het liggen. Tot ik een recensie las van haar tweede boek, een positieve. Ik haalde ‘Powerfood’ en was verrast: het boek bevat een groot aantal goede recepten en rept niet over klysma’s.Powerfood van Rens Kroes

Ik moest even wennen aan het taalgebruik. Ze mengt veel Engelse woorden door de tekst, ze woont immers af en toe in New York. Ze heeft het over ‘my favorites’ en de ‘holy triangle’: gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Ze vertelt over de periode dat ze in de ‘lecture hall’ ging studeren en hoe je je lijf een ‘shot of health’ geeft.

Rens start elke dag met het drinken van een glas water met citroen, door een rietje om haar tanden te beschermen. Ze ontbijt uitgebreid en vaak met zoete ingrediënten maar zonder suiker. Veel banaan, vijgen en honing.

De recepten zijn niet al te ingewikkeld. De humus smaakt goed en de kikkererwten als alternatieve borrelnootjes zijn erg lekker. De hapjes en maaltijden zijn mooi gefotografeerd. Ze staat zelf vaak op de foto’s, af en toe schaars gekleed maar dat is niet bezwaarlijk, ze mag er wezen.

Achterin het boek staat een lijst met ingrediënten. Een aantal daarvan zal ik niet gebruiken, die gaan me wat te ver. Kokosolie bijvoorbeeld … ik vind olijfolie en zonnebloemolie ook prima. Gefilterd water … ik drink het ongefilterd. Chlorellapoeder, een zogenaamd superfood, gemaakt van algen … ik denk dat ik zonder kan.

Eén minpuntje: bij de recepten staat niet aangegeven voor hoeveel personen het is. Voor snacks en smeersels maakt dat niet zo veel uit, maar voor veel recepten is het erg onhandig. Graag in de eventuele volgende druk aanpassen!

Maar al met al is het een prettig boek dat er leuk uitziet met lekkere, niet al te ingewikkelde recepten. De vraag is: is deel twee ook een aanrader?

En soms mislukt er wat:

Mislukt

Auteur: Rens Kroes
Titel: Powerfood
Uitgever: Spectrum
Slechts € 19,99!
Bestel bij Bol.com

 

Delen?
Twitter
Pinterest
Instagram
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *