Is dat zo? Dat je snel afvalt als je in een korte tijd bent aangekomen?

In het afgelopen half jaar ben ik 13 kilo afgevallen met behulp van de app MyFitnessPal en de sportschool. Ik hield nauwgezet bij wat ik binnenkreeg en voerde mijn sporterijen in: rondjes hardlopen en de lessen in de sportschool.
Begin juli vertrok ik met partner en kinderen naar Turkije. In het vliegtuig kregen we een warme maaltijd met drank erbij. Ik wist niet dat dat nog bestond, maar Turkish Airlines verwent zijn passagiers. Het kuipje met een zurige kaas liet ik ongemoeid, net als de crackers en het broodje. Ik wilde de app niet gebruiken gedurende de vakantie, maar was wel van plan om te letten op wat ik at. En deze vetten en koolhydraten kon ik makkelijk afslaan.
Op de terugweg kregen we bijna dezelfde maaltijd en ging alles schoon op! Ik belegde het broodje met de ietwat zurige kaas en at de crackers ook maar op.

Lekkere dikke yoghurtIn de twee weken van de vakantie heb ik genoten van het eten in Turkije. Van de heerlijke Turkse yoghurt: romig en dik. Veel smakelijker dan de Griekse yoghurt  met 0%  vet van de Albert Heijn. Ik ontbeet met de yoghurt en daarin lekkere, zoete kersen, elke dag. En daarnaast at ik het verse brood dat we haalden om de hoek, belegd met heerlijke kaas.

Tijdens het avondeten kon ik me vaak nog wel inhouden als we zelf hadden gekookt. Maar die avond dat we in Istanboel voor een appel en een ei de smakelijkste  gerechten aten bij een klein restaurantje in de buurt…. ik had nog nooit zo klem gezeten en kon tot uren erna geen pap meer zeggen.Bakjes met lekkere Turkse groenten, pasta's en vlees

Bij thuiskomst bleek ik 3,5 kilo aangekomen. Aardig wat voor een vakantie van maar 2 weken. De ochtend na weging ben ik de app weer gaan gebruiken en heb ik me weer gestort op het oude regime van max 1295 calorieën per dag. Inclusief de twee rode wijntjes om de boel wat draaglijker te maken.
Nu, na 3 dagen van matig eten ben ik al weer 2,1 kilo kwijt. Het lijkt erop dat kilo’s die er snel aangekomen zijn nog wat los zitten en er makkelijk weer vanaf vallen. Da’s boffen. Het maakt het makkelijker om ook nog achteraf te genieten van het lekkere eten in Turkije.

Delen?
Twitter
Pinterest
Instagram
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *